אודות תפוגן

קצת עלינו…

חברת "תפוגן" הינה היצרנית המובילה בישראל של צ'יפס קפוא ומוצרי תפוחי אדמה קפואים בשווקים הקמעונאיים והמקצועיים. המפעל, הממוקם באזור התעשיה שער הנגב בשטח של כ-26 דונם בלב אזורי הגידול של תפוחי האדמה בנגב, רוכש את תפוחי האדמה ממיטב המגדלים ומנחה אותם בכל הקשור למזרע, גידול ואיסוף תפוחי אדמה לשם אחסנתם בתנאים מיוחדים במחסני האיסום שברשותינו, המאפשרים שליטה על איכות תפוחי האדמה במשך האחסון.

המפעל מעסיק כ- 120 עובדים, רובם תושבי שדרות, קיבוצי שער הנגב ואזור עוטף עזה. במפעל מצויים קווי ייצור ואריזה לטוגני תפוחי אדמה קפואים (צ'יפס), למוצרים מיוחדים ומוצרים מן הצומח.
מוצרי החברה עומדים בתקנים בינלאומיים.

כשרויות: בד"ץ העדה החרדית ירושלים ומהדרין רבנות שדות נגב.

תעודות כשרות תפוגן

הסטוריה:

  • המפעל הוקם בשנת 1972 ע"י קיבוצי האזור תחת השם "תפוד".
  • בשנת 1994 נרכש המפעל ע"י קרור והספקה בע"מ (כיום: קרור אחזקות בע"מ) וחברת יבולים ש.שרון בע"מ. למפעל הוכנס ציוד טכנולוגי מתקדם ומערכות בקרת ואבטחת איכות.
  • בשנת 2005 מוזגה פעילות תופאפ למפעל תפוגן.
  • החל משנת 2008 החברה מייצרת ומשווקת מוצרים מן הצומח תחת המותג "תפוגן טבע".
  • בשנת 2009 הוקמה מחלקת אריזה לטוגני תפוחי אדמה מהמתקדמות בעולם.
  • במהלך 2011 הוקמה מחלקה חדשה למוצרים מן הצומח עם מערך טכנולוגי מהמתקדמים בתחומו.
  • במהלך 2014 הוקם מערך חדש לקליטה ומיון תפוחי אדמה מהשדה, ולשינועם אל קווי הייצור והאיסום.
  • במהלך 2016 הוקם מערך טיפול שטיפה וקילוף חדש ומתקדם יחיד מסוגו.

הפצה

תפוגן מפיצה את מוצריה באמצעות חברות מובילות במשק הישראלי:

  • לוגו אסם

    תשלובת אסם מפיצה את טוגני תפוחי האדמה והמוצרים המיוחדים לכלל השווקים בישראל.

  • לוגו קפוא זן

    חברת קפוא-זן בע"מ מפיצה את מוצרי "תפוגן טבע" ותחליפי הבשר לכלל השווקים ישראל.

אילוסטרציה של תפוחי אדמה וירקות

תקנים

תפוגן מחוייבת בראש וראשונה לאיכות ובטיחות מוצריה, ובמסגרת זו פועלת לעמידה בתקני איכות מקומיים ובינלאומיים מהמחמירים ביותר:

  • ISO 14001:2004 תקן בינלאומי לניהול איכות סביבה.
  • OHSAS 18001:2007 תקן בינלאומי לניהול בטיחות וגיהות.
  • ISO 9001:2008 תקן בינלאומי המגדיר את הדרישות ממערכת ניהול האיכות בארגון. שביעות רצון הלקוח ושיפור מתמיד, הנם מיסודות התקן.
  • ISO 22000:2005 תקן בינלאומי לניהול בטיחות מזון הכולל דרישות ניהוליות ותפעוליות שמטרתן בטיחות המוצר. התקן דן בזיהוי וניתוח גורמי סיכון וקביעת צעדי מנע בהתאם. כמו כן דן התקן בכל המערכות המהוות פלטפורמה לבטיחות המוצר – מחויבות ההנהלה, תקשורת פנים וחוץ ארגונית ושיפור מתמיד.
  • 22000 FSSC- תקן בינלאומי, מוכר ע"י ה GFSI, המהווה הרחבה של דרישות התשתיות בתקן 22000 ISO. התקן מספק מערכת לניהול אפקטיבי של בטיחות המזון בארגון.
  • GMP- Good Manufacturing Procedures תנאי ייצור נאותים (תי"נ) – התקן מאשר עמידה בדרישות תקנת משרד הבריאות בדבר תנאי ייצור נאותים.

תקנים תפוגן